D'ale avocatilor » Pagina 'Caldura mare…'

Caldura mare…

…”monşer” !

Pe langa praful “dă” Bucuresti, pe langa claxoanele care-ti fac bataturi pe timpan, pe langa maneaua care-ti lucreaza nervul zambirii din vreun telefon mobil purtat cu mandrie “de cartier” de cate un “pierde vara”, s-a mai abatut asupra mea (si probabil si a voastra) … caldura !

Calitatea bitumului din centrul Bucurestiului incins o poti depista foarte usor la birou sau in sala de judecata, analizand tocul pantofilor. Indiferent de distanta parcursa, indiferent de zona, indiferent … De fapt, indiferenta asta “a lor” provoaca atatia “indiferenti” in fraza asta.

Probabil c-ar fi mai bine sa incercam parazapezi, pentru a nu ne afunda in aceasta mare neagra, de asfalt aburind.

Acum cateva saptamani, incercand sa intru intr-un sediu al ING – Self Bank, undeva langa Unirea, am asteptat cu respect, aproape 15 minute pentru ca distinsii salopetari sa-si termine opera de arta neagra, numita “turnarea in etape a asfaltului”. Ma bucur ca n-am ajuns decat la finalul operatiunii si n-am intalnit vestitul “suflator de praf”. In respectivele 15 minute, ma intrebam daca nu exista vreo scandura in apropiere, macar de uitat la ea, daca nu de trantit pe jos ca lumea sa poata sa-si revina la pulsul normal. In zadar, salopetarii radeau de trecatori. Sunt sigura ca va e cunoscuta fata ranjitoare, fara dinti, a unui muncitor, transmitandu-va un calduros (probabil de la bitum) “Saru’mana”.

O fi avand producatorii de pantofi cu toc pentru dame vreun contract cu cei de la “turnarea asfaltului” ? Sau muncitorii isi iau niscaiva bonusuri grase pentru “asfaltarea calitativa” a tocurilor ?

Si astea toate se datoreaza doar(!?) caldurii ! Ca deh, caldura mare… “monşer” !

4 comments to “Caldura mare…”

  1. Haha, f tare Larisa, salopetarii :))) gota love bucharest.

  2. Cu atitudinea e mai greu. In rest, poate pune primaria AC pe strazi :))

  3. La primarul care-l avem mai nou, te miri sa nu gasim paturi de spital, sa ne putem aseza sa ne tragem rasuflarea :)

  4. Foarte realist portretul realizat de tine. De parca nu am fi stresati zilnic de problemele inerente, ne mai omoara si caldura, si lucrarile interminabile la sosele, si “salopetarii”, vorba ta, care au bunul simt uitat pe undeva prin barul din colt. Cat despre tocuri si asfalt…urasc atunci cand sunt nevoita sa merg precum un robotel descentart din cauza tocurilor care intra pana la jumatate in trotuar. Dar ce sa-i faci… Ne adaptam cum putem conditiilor unei Capitale Europene.

Leave a comment