STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Tichete de vacanta pentru bugetari

In acest moment sunt analizate propunerile Ministerului Turismului, adresate Ministerului de Finante, ce privesc un proiect care sustine acordarea tichetelor de vacanta in cuantum de sase salarii de baza.

Acordarea lor are menirea de a inlocui primele de vacanta, de care beneficiaza angajatii ce sunt platiti din bugetul de stat, dar si alti angajatori ce vor adopta acest sistem.
Acest proiect se adreseaza in special angajatilor care sunt platiti din bugetul administratiei locale, iar tichetele de vacanta nu presupun cheltuieli cash, acestea inlocuind chiar primele de vacanta.

Tichetele vor trebui sa fie decontate printr-un circuit bancar de la bugetul de stat, dupa cum a declarat ministrul de resort.
Prin fiscalizarea operatorilor de servicii turistice, obtinuta din majorarea veniturilor la bugetul de stat prin tichetele de masa, se va realiza si transparenta activitatii.
In acest moment o mare parte din aceasta activitate nu este declarata in Romania.
Ministerul a recunoscut insa ca nu are o estimare a efortului bugetar pe care il implica acordarea tichetelor de vacanta, urmand sa fie calculata valoarea exacta si in ce masura bugetul de stat este afectat.
Din cauza situatie speciale pe care o intalnim insa anul acesta, este posibil sa ramana doar un proiect amanat pentru 2010 cand auspiciile economice vor fi mai bune, a concluzionat ministrul turismului.

Data adaugarii acestei stiri: 27/01/2009

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS