STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Legea Farmaciei nr. 266/2008 a fost modificata

Legea Farmaciei nr. 266/2008 a fost modificata saptamana aceasta de catre Executiv, noul proiect cuprinzand sase modificari ce aduc un avantaj important in ceea ce priveste accesul populatiei la medicamente.
Pana in prezent erau infiintate farmacii in mediul rural pe criteriul demografic, acest criteriu fiind mentinut pentru mediul urban pe o perioada tranzitorie stipulata in lege pana la sfarsitul anului 2010.
Noul proiect de lege mai prevede si reducea numarul institutiilor implicate in procedura de autorizare a farmaciilor. Astfel, au fost eliminate prevederile care presupun implicarea Colegiului Farmacistilor din Romania atat in inspectii cat si in eliberarea avizului de oportunitate (fapt sesizat de mai multe ori de catre Consiliul Concurentei).
Actul normativ mai introduce conditia conform careia poate fi farmacist sef acel farmacist care este membru al Colegiului Farmacistilor.
Proiectul propus de Ministerul Sanatatii creeaza posibilitatea ca Agentia Nationala a Medicamentului sa fie institutia care sa realizeze inspectia farmaceutica iar Colegiul Medicilor sa nu faca parte decat consultativ din Comisia de Inspectie. De exemplu o farmacie comunitara se putea infiinta la minimum 4.000 de locuitori in localitatile cu peste 4.000 de locuitori si maximum o farmacie in localitatile cu sub 4.000 de locuitori.

Data adaugarii acestei stiri: 06/03/2009

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS