STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Birouri teritoriale pentru cetatenie

In data de 24 februarie 2010, Ministerul Justitiei a facut cateva precizari cu privire la birourile teritoriale pentru cetatenie.

Pentru a venit in sprijinul celor interesati, incepand cu luna februarie 2010, in cadrul Directiei Cetatenie, din subordinea Ministerului Justitiei, functioneaza cinci birouri teritoriale in Iasi, Timisoara, Galati, Suceava si Cluj Napoca. Programul birourilor teritoriale pentru cetatenie este de luni pana vineri intre orele 09:00-17:00.

Aici se pot depune numai dosarele pentru redobandirea cetateniei de catre fostii cetateni romani care au dobandit cetatenia romana prin nastere sau prin adoptie si care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau le-a fost ridicata fara voia lor. Pentru depunerea dosarului nu este necesar permis de sedere pe teritoriul Romaniei.

Cererile trebuiesc depuse personal, cele care nu sunt insotite de toate documentele nu se primesc, iar datele de stare civila din documentele depuse trebuie sa corespunda cu cele din certificatul de nastere.

Printre actele necesare, pentru persoanele care au dobandit cetatenia romana prin nastere sau prin adoptie si care au pierdut-o, au nevoie si de urmatoarele acte: pasaport original si copie legalizata, cu semnatura in clar a functionarului care primeste cererea; buletinul in original plus copie legalizata, cazier judiciar din Romania, cazier judiciar din strainatate in orginal cu traducere in limba romana, legalizata, acte de stare civila plus copii, declaratie personala, autentificata la notar din care sa rezulte daca a mai depus sau nu o alta cerere de redobandire a cetateniei romane.

Data adaugarii acestei stiri: 25/02/2010

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS