STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

Avocat arestat pentru trafic de influenta. Reactii

Cca. 40 de avocati, membri ai Asociatiei Tinerilor Avocati din Bihor, au participat ieri, 23 decembrie 2008, la un miting de sustinere a avocatului Mircea Tiba, desfasurat in fata Palatului de Justitie din Oradea, Tiba fiind arestat pentru trafic de influenta.

Avocat Anca Toda, presedinta ATA Bihor: "Suntem ingrijorati de modul in care a fost arestat colegul nostru Mircea Tiba, deoarece ne simtim si noi in pericol de a fi arestati oricand pe baza denunturilor unor clienti nemultumiti. Nu vrem sa facem presiuni pentru eliberarea din arest a colegului nostru, insa dorim sa atragem atentia opiniei publice asupra modului in care se face justitia in Romania. Consideram ca suntem vizati in mod direct avand in vedere arestarea colegului nostru Mircea Tiba si pentru aceasta am considerat ca este obligatoriu sa luam pozitie pentru ca aceasta profesie sa se bucure de garantiile de care trebuie sa se bucure. Noi suntem in contact direct cu clientii, care pot fi multumiti sau nemultumiti. Este inadmisibil ca un client nemultumit sa poata da nastere unui astfel de tavalug si sa poata crea o asemenea situatie. Avocatii ar trebui sa fie un stalp al justitiei pentru ca acest lucru este garantat de legea de organizare a profesiei."

Avocat Lucian Chisalita: "Ne-au deranjat motivele pentru care s-a luat decizia arestarii si o spun cat se poate de sincer si franc unul dintre motivele arestarii este acela ca Tiba este avocat. Este incheierea oficiala a Curtii de Apel Timisoara. Mie mi-e frica, in acest moment, ca avocat, daca simpla mea calitate de avocat poate constitui motiv de arestare am toate motivele sa-mi fie groaznic de frica."

Avocat Paul Trif, unul dintre aparatorii lui Mircea TIba: "S-a cerut punerea in libertate a colegului nostru, aratand ca in dosarul intocmit de DNA exista numeroase nereguli procedurale. In plus, in dosar nu exista nicio proba care sa sustina acuzatiile ce i se aduc lui Mircea Tiba. Nici interceptari telefonice, nici alte inscrisuri. Exista doar un autodenunt formulat de doi rromi, traficanti de persoane, care au fost santajati de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, cea care cerceta cazul detinutului pe care il reprezenta Mircea Tiba. Cauza denuntului consta in niste interese obscure care il vizau, de fapt, pe politistul Renu. E regretabil ca in sistemul judiciar romanesc se mai pot intampla astfel de nedreptati."
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul lui Tiba ref. inlaturarea masurii arestarii preventive.

Sursa: Juridice.ro

Data adaugarii acestei stiri: 24/12/2008

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS