STIRI JURIDICE - oferite de Cabinetul de Avocatura

A fost stabilita valoarea indicatorului social de referinta

Un nou proiect de hotarare de Guvern ce modifica normele metodologice de aplicare a mai multor legi vizeaza Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
Acesta elimina legatura dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj si nivelul salariului de baza minim brut pe tara.
Potrivit acestei hotarari, salariul minim va fi inlocuit de un indicator de referinta social. OUG nr. 126/2008 specifica faptul ca sumele primite de angajatori pentru incadrarea absolventilor, ucenicilor, elevilor si studentilor pe perioada vacantelor si a persoanelor in varsta de peste 45 de ani, vor fi determinate in functie de acest indicator social de referinta si nu de salariul minim pe economie asa cu se facea pana acum.
Indicatorul social de referinta reprezinta unitatea exprimata in lei la nivelul careia se raporteaza prestatiile banesti, cu exceptia indemnizatiei de somaj, suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj in vederea stimularii anumitor categorii de persoane pentru incadrarea acestora in munca.
Este prevazuta si o valoare a acestui indicator social de referinta in valoare de 500 de lei, ce poate fi modificata si ea prin Hotarare de Guvern in functie de cresterea preturilor.

Data adaugarii acestei stiri: 17/02/2009

Partener Birou notarial Mogosoaia - NOTARIS